• Gratis verzending

 • Hulp door productexperts

 • Klantwaardering -

   9,1/10

Vragen?0341 451 255

5 Tips - Warm en droog de herfst door!

5 Tips - Warm en droog de herfst door!

Regen, wind en kou. De herfst is er weer, maar dat weerhoudt ons natuurlijk niet om lekker buiten te gaan sporten. Maar hoe kom je nou lekker warm en droog de herfst door? In dit blog lees je 5 tips die jou helpen om je lichaam te beschermen tegen dit herfstweer.

5 Tips voor herfst sportkleding

1. Hou je lichaam droog

Het droog houden van je lichaam is erg belangrijk, omdat een nat lichaam veel sneller afkoelt. Daarmee bedoelen we niet alleen je lichaam droog houden als het regent, maar ook als het buiten droog is. Want bij inspanning ga je vaak flink zweten, waardoor je lichaam dus ook klam en nat wordt. Het is dus essentieel dat zweet snel wordt afgevoerd en dat gebeurt met goed thermo ondergoed. Hierover lees je meer in punt 2.


2. Kleed jezelf met meerdere lagen

Misschien ben jij al bekend met het 3-lagenprincipe? Dit houdt in dat je grofweg drie lagen kleding draagt waardoor je lekker warm en droog blijft. Hieruit bestaat een goede drie lagen outfit:


Laag 1 – Thermo ondergoed

Thermo ondergoed of thermokleding zorgt ervoor dat zweet snel van je lichaam wordt weggevoerd naar de volgende laag. Dat is belangrijk om je lichaam droog en dus warm te houden. Bovendien wordt de warmte die jouw lichaam uitstraalt vast gehouden in de functionele vezels, het isoleert dus ook. Dit is één van de belangrijkste lagen om te dragen tijdens koud weer, je draagt het direct op de huid.


Laag 2 – Midlayer

Een midlayer of middelste laag zorgt voor extra isolatie. Is het dus erg koud, dan houdt deze laag je warmte nog een stuk beter vast. Bovendien voert deze het zweet ook weer door naar de volgende laag. Een goede midlayer is bijvoorbeeld een heren pullover of dames pullover. Die zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren maar doen eigenlijk allemaal hetzelfde!


Laag 3 – Buitenlaag

De buitenste laag is een goed wind- en waterbestendig jack wat je dus beschermt tegen wind en regen. Dit is de eerste laag van buitenaf gezien, die je dus gaat beschermen tegen alles wat op je af komt. Vaak zijn er specifieke jacks voor jouw sport, bijvoorbeeld een hardloopjack of fietsjack. Hiermee maak je echt het verschil tijdens slecht weer.


3. Draag functionele kleding en geen katoen

In onze webwinkel vind je geen één product wat gemaakt is van katoen. En dat is om een hele simpele reden, katoen neemt namelijk vocht op waardoor je dus juist koud en klam gaat worden. Bovendien isoleert het eigenlijk niet, gaat het snel stinken en verliest het zijn pasvorm. Allemaal eigenschappen welke functionele sportkleding niet heeft. Dus, volgende keer dat je denkt dat een katoenen laag nog wel kan, doe het niet. Investeer net dat beetje extra in een functioneel product, want dat verschil ga je echt merken!


4. Leg de focus vooral op je bovenlichaam

In je bovenlichaam zitten vrijwel alle vitale organen. Het is dus het meest belangrijk om juist je bovenlichaam lekker warm en droog te houden. Je benen kunnen meer hebben dan je misschien denkt! Maar goed, je wilt natuurlijk ook wel warme en droge benen hebben. Dus een goede thermo onderbroek, hardloopbroek of lange fietsbroek is wel zo prettig om te dragen in slecht of koud weer.


5. Denk ook aan goede accessoires

Ondershirt, midlayer, jack, broek. Check, klaar om te gaan, toch? Wacht nog even, want je outfit kan wel wat aanvulling van goede accessoires gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan extra verwarming in je nek en hals met een Craft Multifunctional of Odlo Tube Nekwarmer. Of een lekkere Windstopper muts welke je hoofd net wat warmer en droger houdt. En uiteraard mogen goede sokken ook niet ontbreken. Zo maak jij je outfit helemaal compleet en ben je klaar om de kou of het slechte weer in te gaan.

Sportswearonline Sportkleding Winactie


Win een Odlo Pullover t.w.v. €49,99!

Om wat meer aandacht op de midlayer te richten, kun jij er nu eentje winnen! Daarvoor moet je de twee onderstaande stappen volgen. Deze actie loopt t/m woensdag 22 oktober, dan maken we de winnaar bekend via Facebook!
 

1. Deel dit bericht via Social Media via één van de onderstaande buttons.

2. Reageer op dit bericht met jouw tip om lekker warm te blijven in het herfstweer!
 

Reacties

 1. John Maes John Maes

  Ik heb mijn onderste laag altijd in mijn onderbroek of zwembroek zodat het niet omhoog trekt en lekker warm blijft

 2. Rothier Linda Rothier Linda

  het 3 lagen systeem kan ik niet missen bij het fietsen en schaatsen,
  maar ook mijn nek is goed beschermd, en vooral mijn handen en voeten mogen niet koud krijgen, dus ook daar is het belangrijk dit alles goed in te pakken met de juiste kledij.

 3. Anneke Anneke

  De meeste warmte verlies je via je hoofd, dus vergeet niet een lekkere (Windstopper)muts bij koud(er) weer!

 4. Lodewijk Buma Lodewijk Buma

  Ik zou graag eens een midlayer shirt willen proberen en kijken of ik hiermee de zweetplekken in m'n toplayer kan maskeren en natuurlijk warm blijven als ik met een bezweet lichaam stil moet staan voor de rode lichten op weg naar m'n werk en tijdens toertochten

 5. Marijn van den Bogert Marijn van den Bogert

  Een goede nekwarmer is erg fijn inderdaad. Maar een lichte stevige muts over je hoofd is ook erg wenselijk wanneer er een snijdende wind waait.

 6. guido berben guido berben

  Ik fiets het ganse jaar door, in alle temperaturen. Mijn ervaring is ook dat de borst-en keelstreek de gevoeligste plekken voor koude zijn. Ik heb dat grotendeels opgelost met enkel lagen functioneel ondergoed over elkaar te dragen. Dit houdt me aangenaam warm en droog ook bij het zweten.

 7. Siem Siem

  En als dat allemaal goed beschermd is, dan verlies je de meeste warmte via het gezicht/hoofd. Bescherm die ook in koude omstandigheden!

 8. Rob van Deemter Rob van Deemter

  Het klinkt simpel maar zorg dat je altijd de heenweg wind tegen hebt, je bent dan bezweet en hebt op de terugweg
  a- een "makkie
  b- wind in de rug
  c- beduidend minder bezweet

 9. Ronald Plieger Ronald Plieger

  Hallo Mireille, goede tip! Ik merk zelf ook altijd dat als de nek niet goed beschermd is, dat het een stuk kouder aanvoelt.

Deel hier jouw mening, opmerkingen of tips!
* Je E-mail adres wordt niet vermeld bij je reactie.
* Verplichte velden