• Lorem ipsum

Algemene verschillen tussen drukken of borduren

Drukken of borduren heeft beiden andere voors- en tegens. Zie hieronder wat info over beide processen:

Aanbrengen logo’s

De logo's worden met een drukproces door middel van hitte op de kleding bedrukt en bij borduren worden de logo’s door middel van naald en draad op de kleding aangebracht.

Wanneer kiezen voor drukken?

Het bedrukken van bedrijfskleding wordt vaak gekozen bij een korte periode van de kleding. Dit maakt bedrukken vooral interessant bij werkkleding, promotiekleding en sportkleding. Ook wanneer je een logo hebt met fijne lijnen of kleine letters, is bedrukken een betere keuze dan een geborduurd logo. Daarnaast is bedrukken vaak goedkoper, gedetailleerder én sneller leverbaar dan borduren.

  • Dunne stoffen (bijv. t-shirts) zijn geschikter voor drukken omdat bij borduren de borduring niet altijd goed kan hechten en dus los kan laten
  • Waterdichte stoffen kunnen geborduurd worden, maar zijn dan niet meer waterdicht
  • Logo’s met een kleurverloop zijn niet goed geschikt voor borduren
  • Bij grote logo’s met veel details liggen de kosten voor borduren aanzienlijk hoger dan het drukwerk. Het is dan de vraag of dit nog in verhouding ligt met het kledingstuk waar dit op komt

Aandachtspunten bij gedrukte kleiding

De levensduur van drukwerk hangt ook af van het naleven van de wasvoorschriften. Omdat de logo's bij drukken onder hoge temperatuur worden aangebracht is het logisch dat deze ook onder hoge temperatuur er weer af gaan.

  • Voor de logo's mag de kleding niet warmer gewassen mag worden dan 40 graden.
  • Ook geen bleekmiddelen en vlekverwijderaars of andere agressieve middelen als Varnish e.d. gebruiken.
  • De kleding NIET in de droger doen en ook niet strijken (het logo reageert namelijk op de hitte waardoor het gaat scheuren of de lijmlaag lost op waardoor de hechting verdwijnt). 

Wanneer kiezen voor borduren?

Het voordeel van borduren is dat het nooit van de kleding af zal gaan, het slijt eigenlijk met de kleding mee. Hierdoor wordt vaak gekozen voor borduren bij kleding die lang gebruikt zal worden. Daarnaast heeft borduren vaak een luxueus aanzien en wordt daarom vaak gekozen bij bedrijfskleding met een grote representatieve uitstraling. 

Voor meer informatie over het bestellen van bedrijfskleding, klik hier

Heeft u interesse of een vraag? Vul het contactformulier in of mail ons op [email protected] en wij helpen u graag verder.