7 Tips voor jouw beste Fietsoutfit

Altijd leuk, nieuwe fietskleren uitzoeken. Welk merk, wat voor kleuren, welke accessoires doe je erbij en wat heb ik nodig? Allemaal vragen die spelen bij het uitzoeken van fietskleding. Hoe kies jij die fietskleding dat bij jouw past en aansluit op je wensen? In een serie blogs, waarvan dit deel één is, zal ik daar antwoord op geven.

Fietskleding uitzoeken, zeven tips

Bij het uitkiezen van fietskleding merk jij al snel dat er een ruim aanbod is met verschillende prijzen, merken en kwaliteits kleding. Er zit een groot verschil in prijs en kwaliteit bij fietskleding. Wat voor de één noodzakelijk is, heeft de andere fietser (nog) niet nodig. Wanneer jij begint is het slimmer om te zoeken naar wat goedkopere fietskleding (de Active en Performance van Craft of Elite van Pearl Izumi.) Ben jij al fanatiek bezig kijk dan eens naar fietskleding van hogere kwaliteit.
 

Er zijn in ieder geval zeven onderdelen van een fietsoutfit waar je altijd op moet letten:

1.     Vochtafvoerende stoffen

2.     Siliconen gripranden in het fietsshirt (bij voorkeur)

3.     Zeem in de fietsbroek

4.     Goede fietssokken

5.     Ga voor Fietshandschoenen, meer grip op het stuur

6.     Ervaar de meerwaarde van onderkleding

7.     Bepaal jouw basis fietsoutfit en breidt deze uit
 

Jouw fietsoutfit, begin bij de basis

Een basis fietsoutfit bestaat uit een fietsshirt, een fietsbroek met zeem, fietshandschoenen en fietssokken. Wanneer jij dit hebt ga jij prima fietsen in de zomer, op warme voorjaarsdagen en herfstdagen.
 

Kies een fietsshirt, let op bewegingsvrijheid en materiaal

Een fietsshirt uitzoeken, leuk maar ook lastig. Er zijn veel mogelijkheden zoals; verschil in prijs, kwaliteit en diverse aanbieders en merken. Wat is handig en waar moet je op letten? Bij fietsshirts is het vaak zo dat je dezelfde maat kan aanhouden als een normaal shirt. Zit je normale maat al strak kies dan voor een grotere maat want veel fietsshirts vallen toch wat strakker om het lichaam.
 

Een fietsshirt moet goed sluitend om het bovenlichaam vallen. Wanneer jij gaat fietsen neem jij een bepaalde fietshouding aan. Het is dan belangrijk dat een fietsshirt goed mee beweegt en tegelijk blijft zitten. Siliconen gripranden in een fietsshirt zorgen hiervoor. Het belangrijkst is dat de rug hierdoor bedekt blijft hoe diep jij ook op het stuur gaat liggen. Het makkelijkst is om een fietsshirt te kiezen met een rits die loopt van boven naar beneden op de voorkant van het shirt. Wanneer het echt warm wordt is het dan veel prettiger om je wielershirt open te ritsen.
 

Een fietsbroek met zeem, heel belangrijk

Een fietsbroekis misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw fietsoutfit. Of jij nou aan wielrennen, mountainbiken, spinning of een andere fietssport  doet een goede fietsbroek is onmisbaar. Een fietsbroek voorkomt zadelpijn, schuurplekken op benen en rug en een geïrriteerde huid. Een fietsbroek met bretels (een bibshort) is de beste keuze omdat deze broek goed blijft zitten tijdens het fietsen.
 

Bij het kopen van een fietsbroek moet jij vooral kijken naar de zeem. De zeem dient voor bescherming van huid en lichaam dat het meest op een zadel drukt. Een zeem zorgt ervoor dat warmte snel wordt afgevoerd, irritaties worden voorkomen en jij prettig op het zadel zit. Omdat een fietsbroek een zeem heeft en vaak strak om het lichaam zit is het aan te raden om geen onderbroek te dragen. Dit vermindert de werking van de zeem en de stoffen in de fietsbroek.
 

Een fietsbroek moet goed strak om de benen zitten. Bij een bibshort is het slim om goed te kijken naar de bretels en broekspijpen. Hoe bretels zitten is voor iedereen verschillend en test rustig of de bretels die horen bij de door je bestelde bibshort prettig zijn. De broekspijpen mogen niet te wijd om de benen vallen. Dit is niet fijn in verband met wind en opkruipende broekspijpen tijdens het fietsen.
 

Fietsaccessoires, leuk en onmisbaar

Fietsaccessoires zijn een mooie aanvulling op je basisoutfit. Maar welke accessoires zijn nou echt belangrijk?
 

Fietshandschoenen

Wanneer jij lange fietstochten maakt is het mogelijk dat jij een onprettig en soms tintelend gevoel in je handen voelt. Fietshandschoenen voorkomen dit gevoel en geven je extra comfort. Veel fietshandschoenen hebben speciale stof op het duimstuk zodat jij daarmee makkelijk zweet kan afvegen. Naast dat fietshandschoenen je beschermen tegen kou zorgen ze ook voor bescherming bij valpartijen en extra grip op het stuur. Zeker niet vergeten dus!
 

Fietssokken

Veel lichaamswarmte wordt ook afgevoerd via de voeten.Tijdens het fietsen ontstaat er daarom veel zweet bij je voeten, goede fietssokken zorgen ervoor dat jij er geen last van krijgt. Let er bij fietssokken op dat ze niet te dik zijn of van katoen, dit verhoogt de kans op blaren aanzienlijk. Lage enkelsokken zijn een prima keuze maar de mogelijkheid bestaat dat de sokken afzakken en dat er dan rond de tenen teveel stof zit.

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Esmeraldosdsq

    удалите,пожалуйста! [url=https://rekonstrukce-domy-na-klic.cz/].[/url]

  2. KennethInogE

    Книги, истории болезней, [url=https://med-books.by/]рефераты для студентов медицинских вузов[/url]. Много материалов можно скачать бесплатно у нас на сайте.

  3. gosgrani

    Предлагаем посмотрите сериал и посмотрите [url=https://ussr.website/государственная-граница-фильм.html]Государственная граница фильм 1980[/url] интересно: На границе поезда стоят. Беженцы жгут костры между путями. Данович видит, что на границе, на мосту, по которому будет осуществляться переход, установлены слабые ежи с колючей проволокой под охраной одного часового

Geef een reactie