Compressiekousen voor wie?

Wat is het nut van het lopen met compressiekousen? Zowel bij het voorkomen als herstel van blessures is het dragen van compressiekousen nuttig.

Compressiekousen; mijn ervaringen:

Als fanatiek hardloper loop ik al jaren met compressiekousen. Ik ben deze gaan dragen omdat ik vooral bij langere afstanden last kreeg van vermoeidheid, druk op mijn kuit en spierpijn.

Nadat ik al heel veel dingen had geprobeerd (extra rekoefeningen, excentrische krachttraining en gerichtere warming-ups) ben ik overgestapt op het gebruik van compressiekousen, dit bleek voor mij de oplossing te zijn. 

Door (bij hardlopers wel bekende) achillespeesproblemen in beide benen kon ik een tijd lang niet meer hardlopen. Een lange weg van oefeningen en fysiotherapie volgde. Tijdens de opbouw van mijn trainingen voelde ik de fijne ondersteunende werking van de compressiekousen.

De druk van de compressiekousen zorgen ervoor dat mijn opgebouwde afvalstoffen beter afgevoerd worden waardoor ik al lange tijd zonder kuitblessures kan lopen en ik ook veel minder last van spierpijn heb.

Compressiekousen

Wat zijn compressiekousen?

Compressiekousen kun je gebruiken tijdens inspanning of direct na de inspanning om je spieren te helpen zich sneller te herstellen.

Compressiekousen geven druk rond je de enkels en minder druk richting je knie. Door de afnemende druk kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. 

Onderzoek toont aan dat je door het gebruik van compressiekousen minder last hebt van opgezwollen benen en spierpijn. Compressiekousen verbeteren de bloedsomloop in de kuiten waardoor zwelling en zelfs trombose voorkomen kan worden.

Sommige hardlopers vinden compressiekousen fijn voor extra ondersteuning van hun achillespees en kuitspieren.

Voor wie?

Wist u dat compressiekousen niet alleen door hardlopers gebruikt kunnen worden? Ook wandelaars en mensen die een lange vliegreis voor de boeg hebben kunnen voordelen hebben bij het gebruik van compressiekousen. 

Verschil tussen compressiekousen en Tubes

Compressiekousen zijn voorzien van een voetje terwijl de Tubes de voeten vrij laten. Beide kousen kunnen gebruikt worden tijdens inspanning. Met Tubes kun je je eigen favoriete sokken gebruiken wat voor sommige sporters of wandelaar fijn kan zijn.

Compressiekousen kun je ook na het sporten gebruiken om te herstellen van de inspanning terwijl Tubes niet na de inspanning gebruikt mogen worden. Omdat de Tubes geen compressie op de voet geven en wel op de kuit kunnen de voeten bij gebruik na het sporten juist dik worden.

De tubes kunnen na het sporten wel verwisseld worden voor compressiekousen om herstel te bevorderen.

Geef een reactie