Je bekijkt nu Tips voor golf

Tips voor golf

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Golf

Hoe te beginnen met golfen?

Als je net begint met golfen, kan de hoeveelheid informatie op het internet overweldigend zijn. Van het kiezen van de juiste golfclubs, begrijpen wat een golfslag inhoudt, tot het onder de knie krijgen van de “swing”. In dit blog vertel ik je meer over de basisbeginselen van deze mooie sport en de juiste benodigdheden, zodat jij goed van start kunt gaan!

Golfspullen

Je kan niet golfen zonder een aantal essentiële golfspullen. Er zijn een aantal benodigdheden die je moet hebben:

 • Golf ballen: Zonder een golfbal wordt het lastig. Als beginner is het prima om te starten met goedkopere ballen, aangezien je er waarschijnlijk wel een aantal kwijt zult raken
 • Clubs: De bal komt niet vanzelf vooruit! Het belangrijkste gereedschap voor een golfer zijn de golf clubs. Als basis set moet je denken aan een putter, een driver en een aantal irons
 • Golfschoenen: Tijdens je swing helpen golfschoenen goed voor je grip en stabiliteit. Ze zijn speciaal ontworpen om te zorgen dat jij niet uitglijdt op het gras wanneer je de bal probeert te verplaatsen
 • Handschoenen: Deze helpen je bij een betere grip tijdens het golfen
 • De juiste golfkleding: Wanneer je de golfbaan betreedt zijn er specifieke kledingvoorschriften waar elke golfer zich aan houdt. Daarnaast draagt golfkleding bij aan de nodige comfort tijdens het spelen

Je kan naast deze basisspullen overwegen om een speciale trolley aan te schaffen. Dit helpt je om de clubs te verplaatsen op de golfbaan. Grips zijn een optie om je clubs te personaliseren.

De basis oefenen

Golf vereist de nodige kracht, uithoudingsvermogen en daarnaast flexibiliteit. De juiste oefeningen kunnen je helpen dit alles te verbeteren. Beginners kiezen er vaak voor om hun spel te verbeteren door golf indoor te oefenen, met een golfsimulator of een overdekte driving range. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het weer je swing niet zal beïnvloeden. 

Overweeg als beginner om een aantal lessen te nemen. Een professional zal je de basis leren van de golfswing, de regels en je over de etiquettes vertellen. 

Welke oefeningen voor beginnende golfers? 

Laten we eens kijken welke oefeningen functioneel zijn om als beginnend golfer mee te starten: 

 1. Putten: Één van de belangrijkste aspecten van golf is putten. Hier kan je als beginner veel punten mee winnen. Start met het oefenen van korte putts van ongeveer één a twee meter. Wanneer je deze afstand steeds meer onder de knie krijgt, kan je langzaam toewerken naar grotere afstanden. Probeer de bal telkens met een rechte slag te slaan en met dezelfde snelheid.
 2. Chippen: Een ander belangrijk onderdeel is chippen. Je kan dit gebruiken wanneer je dichtbij de green bent, maar nog net niet dicht genoeg bij het putting oppervlak. Probeer je slag met een lage vlucht te oefenen, waardoor de bal na het landen verder rolt. 
 3. Een volledige swing: Gebruik voor de volledige swing een 7-iron club. Leg de focus eerst op een correcte en consistente swing. Probeer de bal dus niet ‘zo hard mogelijk’ te raken. 
 4. Driving: De driver is bepaald niet de makkelijkste club om als beginner te beheersen. Toch is het ook de meest lonende club, wanneer je het goed doet. Start met kleine swings en focus je op het midden van de club wanneer je de bal raakt. 
 5. Bunkerslagen: Ook een hele uitdaging is de bunkerslag. Begin het oefenen in een ondiepe bunker, focus je op een gecontroleerde swing en probeer in plaats van de bal, het zand achter de bal te raken. 
 6. Je grip oefenen: Er zijn verschillende soorten grips om te gebruiken. Denk hierbij aan de overlapping grip, de interlocking grip of de baseball grip. Probeer ze allemaal eens uit om te bepalen welke het meest comfortabel voor je is. Comfort zorgt uiteindelijk voor de meeste controle tijdens het spelen. 

Laat je adviseren

Wanneer je voor het eerst een golfuitrusting aanschaft is het fijn om advies te krijgen over de beste producten voor beginners. Ga eens langs bij een lokale golfwinkel om je goed te laten informeren.