Je bekijkt nu Top 5 plekken waar jij moet schaatsen.

Top 5 plekken waar jij moet schaatsen.

Zodra het weer winter wordt, hopen we allemaal dat er geschaatst kan worden. Als het weer niet mee wil zitten en de winters niet streng genoeg zijn om op natuurijs te schaatsen, kan je altijd nog naar ijsbanen in Nederland. Door heel Nederland heen zijn in de winter verschillende ijsbanen te vinden waar jij jouw schaats kunsten kan beoefenen. Ben jij benieuwd waar je kan schaatsen op een unieke ijsbaan? Lees dan snel verder!

1. Schaatsen op het Museumplein in Amsterdam

Het Museumplein in Amsterdam is in de zomer een toeristische attractie, maar in de wintermaanden is deze plek nog meer in trek. Zodra het weer winter is, wordt het Museumplein omgetoverd tot een sfeervolle schaatsbaan gelegen tussen musea als het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Tijdens het schaatsen heb je uitzicht op de historische gebouwen, met soms muziekoptredens op het ijs. Daarnaast zijn er ook thema-avonden zoals een silent disco en kan je kerstmarkten bezoeken die zich bevinden op het Museumplein. Genoeg redenen om een keer te gaan schaatsen in Amsterdam!

2. Schaatsen in Rotterdam

Wil je gaan schaatsen in Rotterdam, dan heb jij genoeg keuze tussen de verschillende ijsbanen die zich in Rotterdam bevinden. Rotterdam heeft unieke plekken waar je kunt schaatsen, zowel op een dak als in een tunnel.

Schaatsen op een verlichte schaatsbaan

In Rotterdam bestaat al 10 jaar “Schaatsbaan Rotterdam”. Hetgeen wat deze schaatsbaan uniek maakt is dat het een tunnel is van 400 meter met verlichting. De tunnel is verlicht met regenboogkleuren, dit maakt deze schaatsbaan uniek aangezien het de enige is in heel Nederland. Wanneer het weer het toelaat gaan de zijkanten van de tunnel overkapping open. Op die manier beleeft je buiten schaatsen met de voordelen van indoor schaatsen.

Schaatsen op het dak van de Bijenkorf

In de wintermaanden wordt het dak van de Bijenkorf in Rotterdam omgetoverd tot een verlichte wintertuin. Door een samenwerking tussen “Zwitserland Toerisme” en “Bijenkorf” is dit mogelijk gemaakt. Het dak wordt dan ook aangekleed in Zwitserse wintersfeer, met een overdekt terras waar je hapjes en drankjes kan krijgen.

3. Schaatsen tussen de treinen in Utrecht

In Utrecht is het Spoorwegmuseum waar je de rijke geschiedenis kan beleven van spoorwegen in Nederland. In de wintermaanden organiseert het museum vaak speciale evenementen, waarvan een schaatsbaan er een is. Midden in het museum is een schaatsbaan te vinden tussen de antieke treinen en spoorwegen. Het museum is omgetoverd in winterse sferen, versierd met lampjes, kerstbomen, guirlandesen vuurtjes waar je marshmallows kunt roosteren. Terwijl je aan het schaatsen bent kun je genieten van trein gerelateerde elementen. Naast verschillende tentjes voor eten en drinken, kan de koek en zopie hier ook niet ontbreken. Naast het schaatsen heeft het museum verschillende activiteiten zoals in het antieke carrousel gaan.

4. Schaatsen in Thialf

Schaatsen in Heerenveen kan gedaan worden op het snelste ijs in Thialf. Hier is waar wereldrecords zijn geschaatst. Het heeft een rijke schaatsgeschiedenis sinds het in de jaren 60 de thuisbasis is geworden van vele Nederlandse schaats toppers. De schaatsbaan heeft zowel nationale als internationale schaatsevenementen. Daarnaast worden er ook andere schaatswedstrijden gehouden zoals de wereldkampioenschappen en de wereldbekerwedstrijden. Thialf heeft verschillende ijsbanen aangezien hier ook wereldkampioenschappen gehouden worden. Ze hebben een lange baan van 400 meter voor de lange afstanden, een shorttrackbaan en een ijsbaan waar kunstschaatsers kunnen schaatsen.

5. Tilburgs winterparadijs

Het winterparadijs in Tilburg is een must als je van versierde ijsbanen houdt.Gedurende december en januari wordt er een ijsbaan opgezet in Tilburg. De ijsbaan wordt meestal opgezet op de Heuvel, een van de centrale pleinen in Tilburg. De schaatsbaan is rijkelijk versierd met lampjes, kerstballen en sneeuwvlokken om helemaal in de kerststemming te komen. Naast schaatsen kan je andere activiteiten doen op het winterparadijs zoals in het reuzenrad gaan en luisteren naar optredens van artiesten. Al met al heeft het een feestelijke sfeer en trekt het veel bezoekers, zowel jong als oud.

Natuurlijk zijn er nog meer verschillende ijsbanen in Nederland die een bezoekje waard zijn. Zoals in Leiden, daar is er in de wintermaanden namelijk een ijsbaan die drijft. De ijsbaan drijft in de gracht de Nieuwe Rijn in Leiden. Ook is de Uithof een leuke plek om te schaatsen. Dit is een overdekt sportcentrum waar je niet alleen kan schaatsen maar ook kan skiën. Hier kan je zeker een dagje vermaken.