• Lorem ipsum

Waarom in de zomer onderkleding voor op de motor?

Waarom in de zomer onderkleding voor op de motor?

Aan het dragen van functionele onderkleding bij warm weer zitten een veel voordelen:

- Het lichaam blijft koeler, raakt minder klam en bezweet en voorkomt het vatten van kou 
- Het motorpak en onderkleding plakt niet meer aan de huid en voelt prettiger aan

Waarom in de zomer onderkleding voor op de motor?

Stel.... het is erg warm en je staat voor een stoplicht die maar niet op groen springt. Je voelt langzaam de zweetdruppels over je nek over je rug lopen. Volgens mij herkennen veel motorrijders dit voorbeeld. Vervelend want motorrijden met warm weer is juist het leukst. Hoe kleed je je dan het beste met warm weer? Een oplossing is om thermokleding/ functionele onderkleding te dragen die ontwikkelt is voor warme omstandigheden.

Craft Stay Cool

De functie van thermokleding:

Veel mensen associëren thermokleding met koude omstandigheden maar de generieke functie van thermokleding is om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Je draagt thermokleding in de winter om het lichaam warm te houden en thermokleding in de zomer om het lichaam niet te warm te laten worden. De functie blijft gelijk:

- Het houdt het lichaam op de juiste temperatuur en houdt het droog en fris. 
- Het tweede aspect is de snelle vochtafvoer met als voordeel dat het lichaam droog en fris blijft. 

Het lichaam blijft koeler, raakt minder klam en bezweet en je voorkomt kou vatten

Functionele motor onderkleding (b.v. de Craft Stay Cool of de Craft Pro Dry Nanoweight zorgt voor uitstekende afvoer van zweet. In warme omstandigheden wordt het vaak snel warm en zweterig in het motorpak.

Craft Stay Cool Longsleeve

Goede onderkleding zorgt ervoor dat dit zweet en de overtollige warmte snel van het lichaam afgevoerd wordt naar de volgende laag. En omdat veel motorjassen goed ventileren, verdampt het vocht en wordt de warmte weer verder afgevoerd.

Door rijwind in combinatie met een natte huid loop je eerder kans op ziek worden Ook geeft een nat lijf tijdens het motorrijden een onplezierig gevoel. 

Je motorpak en onderkleding plakt niet meer op je huid, voelt prettiger aan

Een leren motorpak zonder onderkleding, trek die maar eens uit na een motorrit in warm weer.  
Functionele onderkleding ( Craft Stay Cool) is gemaakt van een speciale polyester vezel, die vrijwel geen vocht opneemt en sneldrogend is. Dit zorgt ervoor dat de kleding niet gaat plakken aan de huid. Omdat deze laag tussen de huid en motorpak zit, kleeft het pak er helemaal niet meer aan vast. Dat is wel zo prettig voor tijdens het rijden, maar ook tijdens het pauzeren op een terrasje. Geen kleding die volledig bezweet is of vastgeplakt zit aan het lichaam.

Bovendien voelt de onderkleding zacht aan op de huid, wat ook natuurlijker aanvoelt dan een motorpak.

Craft Stay Cool Longsleeve

Functionele onderkleding is verkrijgbaar in shirts (korte- en lange mouwen) maar ook in broeken. Deze Craft Stay Cool Long Underpant is een lange onderbroek, die speciaal gemaakt is voor warme omstandigheden.
Deze is origineel speciaal gemaakt voor motorrijders, om in warme omstandigheden onder de motorbroek te dragen. De Craft Cool Long Underpant plakt niet vast aan je benen, wat prettig aanvoelt. Het materiaal is ook erg zacht, wat het draagcomfort ook verhoogt. Omdat de broek vrij licht van gewicht is en ook elastisch van aard, merk je amper dat je hem aan hebt. Helemaal onder de motorbroek scheelt dit enorm in het benauwde of warme gevoel.  

naar onze motor onderkleding