• Lorem ipsum

Tips voor het fietsen in herfst en winterse omstandigheden

  • Geplaatst op
  • Door Rene Esvelt
Tips voor het fietsen in herfst en winterse omstandigheden

De weersomstandigheden veranderen, met veel wind, lagere temperaturen en meer regen. In de eerste instantie lijkt het fietsseizoen voorbij maar toch is het geen reden om te stoppen met fietsen. Met de juiste aanpassingen kunt u nog lang doorgaan met fietsen.

De weersomstandigheden veranderen, meer wind, lagere temperaturen en meer kans op regen. In de eerste instantie lijkt het fietsseizoen voorbij maar toch is het geen reden om te stoppen met fietsen. Met de juiste aanpassingen kunt u nog lang doorgaan met fietsen.

Hieronder geven wij u enkele tips:

  1. Anticipeer op wisselende weersomstandigheden: neem arm- en beenstukken mee en een licht regenjasje mocht u niet zeker zijn hoe het weer zich ontwikkelt. Niets is vervelender dan halverwege de rit erachter komen dat u zich niet goed gekleed heeft voor het fietsen. 
  2. Gebruik (andere) thermokleding: belangrijk om te weten is dat er thermokleding voor iedere omstandigheid is. Voor de zomer, herfst maar ook voor de winter is er weer andere thermokleding om het lichaam op de juiste temperatuur te houden. Voor wat kouder weer kunt u b.v. de Craft Fuseknit Comfort thermoshirt gebruiken. Dit is een comfortabel shirt wat het lichaam lekker warm houdt in frissere omstandigheden. Bij harde wind is een windstopper thermoshirt een absolute aanrader. Niets is vervelend dan sterk afkoelen bij fietsen in winderige omstandigheden. 
  3. Verder is het verstandig om bij kouder weer andere/ aanvullende kledingstukken dragen zoals handschoenen met lange vingers (v.b. Bioracer winter handschoenen), een muts onder de helm die ook als windstopper werkt (b.v. Active Extreme hat) en overschoenen (wist u dat er er voor verschillende omstandigheden ook verschillende soorten overschoenen verkrijgbaar zijn?). 
  4. Naast kleding heeft uw fiets ook speciale behandeling nodig, gebruik ander soort ketting- smeer die speciaal geschikt is voor nattere omstandigheden. De zomer smeer middelen spoelen snel van uw ketting af. 
  5. Gebruik een eenvoudig te monteren spatbord voor natte omstandigheden (v.b. Ass saver). Als het niet regent kan het nog vervelend zijn als u koud wordt door het opspattend water op uw broek door een nat wegdek. 
  6. Zorg ervoor dat de banden voldoende profiel en de juiste banden spanning hebben. Met goede banden is uw ligging op de weg beter en bovendien kunt u efficiënter lange afstanden rijden. Zorg ervoor dat uw banden niet té hard zijn, dat gaat ten koste van een optimale wegligging. 
  7. Zorg ervoor dat u direct na het fietsen uw ketting schoonmaakt en weer voorziet van een nieuwe laag kettingsmeer. Anders lopen de draaibare delen een volgend fietsritje een stuk minder soepel.

 Laat u adviseren door ons specialistenteam bij Sportswearonline en gebruik onze whats-app (rechts onderin de website)

Veel succes!