• Lorem ipsum

Odlo kleding bij Sportswearonline.nl

8 Apr 2014
door Ronald

Odlo kleding is ook zeer bekend onder actieve sporters, zowel voor indoor als outdoor gebruik. Bij Sportswearonline.nl vind je op dit moment twee collecties, namelijk Odlo Evolution X-Light en Evolution Light. Deze collecties zijn allebei geschikt voor het huidige seizoen, maar er zit wel degelijk veel verschil tussen. Uiteraard kom ik hier zo nog even op terug.


Deze collecties doen allebei hetzelfde, namelijk het reguleren van de lichaamstemperatuur en het razendsnel afvoeren van zweet. Hierdoor blijft je lichaam op de ideale temperatuur tijdens het sporten en wordt het veel minder snel klam en zweterig. Bovendien is de kleding zelf sneldrogend, waardoor je ook geen kletsnatte shirts krijgt.


Odlo Evolution X-Light

Dit is een gloednieuwe collectie sinds het voorjaar van 2014. Odlo Evolution X-Light is specifiek gemaakt voor warme omstandigheden. Perfect dus om te dragen tijdens het sporten op warme zomerdagen. Maar natuurlijk ook ideaal voor de warme sportschool of sportzaal. Nou heeft mijn sportschool wel een goede airconditioning, maar ook die laat wel eens te wensen over. Dan is het erg prettig als je kleding in ieder geval wat verkoeling brengt. Maar nog prettiger is dat ik niet met een zeiknat sportshirt rondloop, of dat de pasvorm verandert door het zweet.


Odlo Evolution Light

Deze Odlo collectie is eigenlijk het gehele jaar te gebruiken. Deze collectie is namelijk grofweg geschikt voor circa 0°C tot 15°C. Dat is natuurlijk ideaal voor het voor- en najaar, maar we weten allemaal dat het ook in de zomer wel eens fris is in de ochtend of avond. En dan is het tijdens het sporten wel eens lekker om een thermoshirt te dragen wat je iets warmer houdt. Odlo Evolution Light is hiervoor geschikt! En ook deze collectie houdt jouw lichaam mooi droog, ideaal.


Odlo vs Craft

Misschien ben jij ook wel gewend aan ons Craft assortiment, net als vele andere klanten. Dan is het natuurlijk handig om even een vergelijking te hebben. Odlo Evolution X-Light is vergelijkbaar met Craft Stay Cool. En Odlo Evolution Light is vergelijkbaar met Craft Active Extreme. Zo, nu die termen ook genoemd zijn, gaan we dieper in op een aantal punten.


Materiaal

Het materiaal van Odlo is een stuk zachter dan dat van Craft. Vooral het verschil tussen het materiaal van Craft Stay Cool en Odlo Evolution X-Light is vrij opvallend. De Odlo kleding voelt ook iets natuurlijker aan op de huid dan Craft. 


Pasvorm

De pasvorm van Odlo is beduidend strakker dan Craft. Waar ik normaal een maatje M draag van vrijwel alle Craft producten, had ik voor Odlo eigenlijk een maat L nodig. Overigens vind ik dit zelf wel prettig, omdat het overal erg goed aan sluit. Als we Craft Active Extreme even vergelijken met Odlo Evolution Light, dan is het verschil iets minder groot. Die Craft collectie zit namelijk ook vrij strak, maar daar kom ik wat makkelijker mee weg.


Dat heeft ook te maken met het tweede grote verschil in pasvorm,  namelijk de aansluiting bij de onderzijde en de mouwen. Bij Odlo zijn daar extra strakke maar zeer elastische randen geplaatst. Hierdoor blijven vooral de shirts ontzettend goed zitten en kruipen ze minder makkelijk omhoog.


Het laatste verschil zit vooral bij de hals. Waar Craft vaak bekend staat om de wat hogere sluitingen bij de hals, heeft Odlo een zeer comfortabele, lage opening bij de hals. Hierdoor trek je het gemakkelijk aan en zit het niet in de weg bij je nek.


Werking en kwaliteit

Qua werking en kwaliteit ben je met beide merken prima af. Zowel Craft als Odlo valt binnen het premium segment. Met allebei de merken ga je dus zeker niet de mist in. Qua prijs zijn alle artikelen ook ongeveer hetzelfde, alhoewel Odlo op sommige vlakken toch iets voordeliger is in de basis!


Heb je vragen over Odlo onderkleding? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij onze klantenservice!

window.Widget = { key: '5db8867077719' }; (function (e, t) { var n = e.createElement(t); n.async = true; n.src = 'https://static.futy-widget.com/js/widget.js'; var r = e.getElementsByTagName(t)[0]; r.parentNode.insertBefore(n, r); })(document, 'script');
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »