• Lorem ipsum

Verschillende thermokleding uitgelegd

Verschillende thermokleding uitgelegd

Thermokleding –ook wel thermo ondergoed of functionele onderkleding genoemd- is ideaal om te dragen in zowel koude als warme omstandigheden. Het houdt uw lichaam op de juiste temperatuur en houdt het droog en fris.

Wat doet thermokleding of thermo ondergoed?

Allereerst, de reden waarom thermokleding ook wel "onderkleding" wordt genoemd, is omdat het direct op de huid gedragen wordt en als eerste kledinglaag wordt gedragen. In de zomer kunt u prima sporten zonder extra kleding over het thermoshirt, maar in de winter kiezen veel mensen ervoor om toch nog wat extra lagen te dragen. Het tweede kenmerk van thermokleding is dat het zweet afvoert. De functionele onderkleding en thermokleding zorgt ervoor dat u daarom droog en fris blijft tijdens het sporten. Het is de belangrijkste laag die u kunt dragen om uw lichaamswarmte op niveau te houden. Zo blijft u dus lekker warm in koude omstandigheden en wordt u niet te warm bij hogere temperaturen. 

De verschillende thermokleding collecties op een rijtje:

Sportswearonline heeft de Thermokleding in verschillende categorieën onderverdeeld: de zomer, bij mild tot koud weer, bij koude wind en bij zeer koude omstandigheden. Iedere omstandigheid vraagt om een ander soort thermoshirt omdat zij allen andere eigenschappen bezitten. Als u bijvoorbeeld een thermoshirt die geschikt is voor de winter gebruikt in het voorjaar, dat loopt u de kans dat u het veel te warm krijgt omdat deze extreem goed warmte isoleert. 

Voor de zomer zijn er thermoshirts die worden gebruikt voor temperaturen boven de 20 °C. Vaak zijn deze shirts superlicht en van een mesh materiaal gefabriceerd waardoor zij uitstekende vocht afvoerende eigenschappen hebben. Door de uitzonderlijk dunne gaasvormige-stof zorgen zij voor goede ventilatie en zijn zeer licht. Verder werken zij verkoelend op de huid waardoor deze in temperatuur een paar graden daalt. Neem hier een kijkje naar onze collectie thermokleding die geschikt is voor warm weer. 

Voor mild tot koud weer: is thermokleding beschikbaar die speciaal geschikt is voor temperaturen tussen de -0°C en 15°C. Hierin is weer een onderverdeling te maken in shirts die geschikt zijn voor sporten met een hoge- of lagere- tot gemiddelde inspanning. Als voorbeeld noemen wij de Fuseknit Comfort RN LS die gemaakt is voor hogere inspanning en ontworpen voor sporten in koele tot koude temperaturen. De Fuseknit Comfort is gemaakt van lichtgewicht, verwarmend garen voor optimale thermoregulatie en zorgt voor een uitstekend vochttransport om uw lichaam droog en comfortabel te houden tijdens de wintersport. Neem hier een kijkje naar onze collectie thermokleding voor mild tot koud weer. 

Voor omstandigheden met veel wind: Als voorbeeld stellen wij u voor aan de Craft  Active Windstopper. Deze heeft een elastische wind- beschermingspanelen op de voorkant van het lichaam en de schouders waardoor dat gedeelte van het lichaam geen wind doorlaat. Speciaal voor sportgelegenheden waar u kans loopt om warmte te verliezen door de koude wind. Neem hier een kijkje naar onze collectie windstoppers. 

Voor koude omstandigheden: de laatste collectie is de wintercollectie die is gemaakt van Merinowol. Deze kleding is gemaakt om het lichaam warm te houden en kunt u dragen tot wel -30°C. Het is daardoor erg geschikt voor wintersport en schaatssporten. Neem een hier kijkje naar onze collectie thermokleding die gefabriceerd is met Merinowool.