• Lorem ipsum

Wat is goede thermokleding?

Wat is goede thermokleding?

Thermokleding, je hoort het overal nu het kouder wordt. Je shopt het tegenwoordig zelfs bij de HEMA, de Lidl of de Zeeman. En omdat het daar zo lekker goedkoop is zijn er veel mensen die het daar kopen. Maar misschien moet jij je afvragen waarom het zo goedkoop is, want de kwaliteit van deze thermokleding laat nogal te wensen over.

Thermokleding ofwel onderkleding is gemaakt van materialen die als eigenschap hebben om het lichaam op temperatuur te houden en om het zweet af te voeren. Vaak wordt bij de term thermokleding gedacht dat deze kleding het lichaam verwarmd maar thermokleding zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur stabiel blijft in wisselende omstandigheden. Zo bestaat er thermokleding voor koude omstandigheden maar ook voor warme omstandigheden. Door het afvoeren van zweet kan het lichaam de juiste temperatuur houden en blijft u fris onder alle omstandigheden.

Wat is goede thermokleding?

Tegenwoordig kunt u overal thermokleding kopen, van enkele euro’s tot wel ruim 100 euro. Waar zit het verschil in prijs dan in? Het lijkt toch allemaal op elkaar? Goedkopere thermokleding wordt gemaakt van een mix van katoen of viscose en elastisch materiaal. Deze mix heeft juist de eigenschap dat het zweet vasthoud waardoor het lichaam juist afkoelt. Het ziet er dus hetzelfde uit maar door de gebruikte materialen blijft u daardoor juist niet op temperatuur wat juist de bedoeling is van thermokleding. 

Gebruik van goede thermokleding

Bij gebruik van goede thermokleding zorgt deze ervoor dat het lichaam warm en droog blijven en langdurige inspanning geurbestendig zijn. Verder is goede thermokleding gemaakt met van platte naden in de onderkleding waardoor er minimale irritatie en wrijving optreed en waardoor je optimale flexibiliteit en bewegingsvrijheid houd.

Welke kleding moet ik dan nemen?

Sportswearonline heeft de thermokleding in verschillende categorieën onderverdeeld: de zomer, bij mild tot koud weerbij koude wind en bij zeer koude omstandigheden. Iedere omstandigheid vraagt om een ander soort thermoshirt omdat zij allen andere eigenschappen bezitten. Als u bijvoorbeeld een thermoshirt die geschikt is voor de winter gebruikt in het voorjaar, dat loopt u de kans dat u het veel te warm krijgt omdat deze extreem goed warmte isoleert. 

Veel succes met het maken van een keuze, wij adviseren u graag. Vragen? Gebruik de Whats app button rechts onderin op de site!