• Lorem ipsum

Welke kleding heb ik nodig voor de wintersport?

6 Dec 2017
door Daniël

 

De Wintersport staat weer voor de deur! De gezelligste tijd van het jaar maar voor de koukleum onder ons ook de koudste tijd van het jaar. Gelukkig is dit iets waarvoor je jezelf kan wapenen met het dragen van de juiste onderkleding, bovenkleding en eventuele accessoires.

Met de onderkleding ontwikkeld door Craft kan je jezelf wapenen tegen iedere weersomstandigheid en intensiteit.

Maar nu is het voor vele nog geen makkelijke zaak om de juiste functionele outfit te vinden die met jou mee mag op wintersportvakantie. Misschien kunnen wij jou een handje helpen met het maken van een keuze voor jouw ultieme wintersport outfit. Op de genoemde producten in deze blog kunt u klikken om vervolgens direct naar de product pagina te gaan.

Wat is goede thermokleding

 

Even kort samengevat het Craft drie-lagen principe bestaat uit het volgende:

 

De juiste baselayer: Om jouw lichaam droog en comfortabel te houden. Wat de onderkleding in principe doet is vocht van de huid afvoeren naar de buitenste laag van de onderkleding. Waarna het verdampt of doorgevoerd wordt naar de midlayer.

 

De juiste midlayer: Deze laag zorgt voor isolatie en warmte en voert tevens ook het overige vocht door naar de protectionlayer. Verder zorgt deze laag ervoor dat wanneer temperaturen dalen je lichaam zijn waardevolle warmte behoudt zonder vermindering van bewegingsvrijheid.

 

De juiste Protectionlayer: De derde en tevens laatste laag fungeert als een schild tegen de verschillende elementen zoals water en wind, en zorgt voor comfort en prestatie in welke omstandigheden dan ook.

 

Als je deze drie lagen hanteert is het alleen nog maar een kwestie van de juiste producten uitkiezen en dan ben je ready to go! Maar nu de belangrijkste vraag van dit artikel, welke functionele kleding heb ik nodig?

 

Van top tot teen wintersport ready!

Ten eerste is het belangrijk om voor jezelf te besluiten of je een recreatieve skiër of een intensieve skiër bent en of je het snel koud hebt of juist niet. Als je een recreatieve skiër bent die het niet snel koud heeft is een active comfort als baselayer prima, heb je het wel snel koud ga je voor de warm wool. Ben je een intensieve skiër die het niet snel koud heeft ga je voor de active intensity, heb je het wel snel koud ga je voor een warm intensity.
Meer informatie over de juiste onderkleding vind je in onze vorige blog post.

 

Nadat je de juiste onderkleding hebt gekozen is het natuurlijk ook belangrijk om een midlayer te kiezen. Hiervoor gebruiken we de pullover. Craft heeft drie verschillende pullovers die begint bij de goedkoopste: de Pin Pullover, gevolgd door de Sweep Pullover (iets dikker).

 

Als protectionlayer kan je gebruik maken van bijvoorbeeld een winterjas of een soft shell. Stel dat je het vrij snel warm hebt dan is een soft shell met daaronder twee goed gekozen layers een prima uitkomst. Maar als je het snel koud hebt kan je beter bijvoorbeeld de Craft Utility Winterjas kiezen. Wil je niet een mega dikke jas aan tijdens het skiën omdat je vrij intensief sport kan je beter een warmer stuk onderkleding aantrekken denk aan de Warm Wool met daaroverheen de Pullover en de Softshell.

 

Verder zijn goede sokken van belang om je voeten warm te houden. De meest geschikte sokken voor het wintersporten zijn de Craft Warm mid en de Craft Warm high. Dit omdat de body mapped mesh-panelen voor goede ventilatie zorgen en de drukpunttechnologie voor optimale ondersteuning en comfort. Door de optimale ventilatie blijven de voeten warm en droog tijdens het sporten.

En als laatste om je gehele outfit af te maken wanneer het extreem koud is kan je ook nog de Craft Nekwarmer en de Craft Face protector erbij nemen om je gezicht en nek tegen de kou te beschermen.

Je kan alle producten die je nodig hebt voor jouw perfecte wintersport vinden in de volgende twee categorieën: 
klik hier voor de dames producten, en vervolgens hier voor de heren producten.

 

 

 

window.Widget = { key: '5db8867077719' }; (function (e, t) { var n = e.createElement(t); n.async = true; n.src = 'https://static.futy-widget.com/js/widget.js'; var r = e.getElementsByTagName(t)[0]; r.parentNode.insertBefore(n, r); })(document, 'script');
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »