• Lorem ipsum

Welke kleding heb je nodig voor schaatsen?

  • Geplaatst op
  • Door Rene Esvelt
Welke kleding heb je nodig voor schaatsen?

Een goede schaatsoutfit bestaat niet alleen uit een broek, jack of sokken. Wij nemen u graag even mee een complete outfit samen te stellen:

Waaruit bestaat een goede schaatskleding outfit?

Een goede schaatsoutfit bestaat niet alleen uit een broek, jack of sokken. Wij nemen u graag even mee een complete outfit samen te stellen:


1. Thermokleding, de basis voor extra warmte

Een goede schaatsoutfit bestaat allereerst uit de juiste onderkleding. Het houdt je lichaam op de juiste temperatuur en houdt het droog en fris. Zie onze blog over een uitgebreide uitleg over thermokleding. Deze laag zorgt ervoor dat het zweet wordt afgevoerd en je lekker warm blijft. 

2. Midlayer

Een midlayer is een kledinglaag die je over je thermo ondergoed heen aantrekt als tweede laag en zorgt voor een extra laag die warmte goed kan vasthouden en het zweet opvangt afkomstig van het thermoshirt. Over je midlayer heen draag je een beschermende kledinglaag zoals een schaatsjack

2. De schaatsbroek, in vele varianten verkrijgbaar

Daarna krijg je een schaatsbroek. De lange modellen met bretels worden de Thermo Collant genoemd. De Craft Thermo Collant is er in drie varianten. De basis Thermo Collant, de Craft Thermo Collant met ritssluiting aan de zijkanten en de Craft Windstopper Thermo Collant

Uiteraard bestaat ook het model zonder bretels, eigenlijk is het een hele persoonlijke keuze welke broek je neemt maar de broek met bretels zorg ervoor dat je broek goed blijft zitten. 


3. Het schaatsjack, voor extra warmte en bescherming

Daarnaast heb je vele comfortabele schaatsjacks. Deze zorgen voor extra bescherming, bijvoorbeeld tegen wind, regen of sneeuw. En ook zorgt deze laag weer voor extra warmte, wat bijvoorbeeld op de Weissensee erg comfortabel is! Een fijn schaatsjack is b.v. de Craft Thermo Jack


4. De accessoires zijn minimaal net zo belangrijk!

Ook mogen een goede mutshandschoenennekwarmer en andere accessoires niet ontbreken. Deze voegen echt wat extra’s toe aan jouw outfit, zodat je compleet warm en beschermd blijft tijdens het schaatsen!

Heb je vragen over de samenstelling van een outfit of over een specifiek product? Dan staat onze deskundige klantenservice voor jou klaar!