• Lorem ipsum

Zadelpijn?

15 Oct 2020
door Rene Esvelt

Zadelpijn

Je bent net enthousiast begonnen met fietsen maar de lol gaat er wel een beetje vanaf. Zadelpijn! Wat is het fietszadel toch hard, hoe doen die anderen het toch?  Iedereen herkent het gevoel van zadelpijn wel, niet wetende hoe je moet zitten tijdens het fietsen en de volgende keer er tegenop zien om weer op de fiets te stappen.

Er kunnen meerdere redenen voor zadelpijn zijn maar een belangrijke factor is het soort fietszeem in je wielerbroek. Een van de weinige contactpunt met de fiets is je zeem, een heel klein stukje stof op een heel smal zadeltje. Afhankelijk van de afstand en de intensiteit maakt het zeker uit welke fietszeem je draagt. Hieronder leggen wij de verschillen uit, de kwaliteit van de zeem wordt uitgedrukt in C1 t/m C4. Over het algemeen geldt wel dat betere broeken ook duurder zijn dan degenen met een mindere kwaliteit. Iedere zeem is er in een heren- en dames uitvoering.

De C1 Infinity zeem; deze zeem is de beste zeem van Craft en is zeer geschikt voor ritten voor lange afstanden en hoge intensiteit. 

De C2 Infinity zeem: C2 Infinity biedt een uitstekende functie en is een geweldige keuze voor toegewijde fietsers. De fietser die een hoge kwaliteit zeem en broek wilt hebben maar niet de hoogste prijs wilt betalen.

De C3 Infinity zeem; de C3 Infinity is ontworpen voor alle soorten rijders en maakt van elke rit een comfortabele ervaring. Fietsers die minder eisen stellen aan een zeem doordat zij relatief kortere afstanden fietsen of niet veel willen uitgeven voor een fietsbroek is een broek met een C3 zeem zeer geschikt

De C4 Infinity zeem; de C4 Infinity zeem is de echte instapzeem van Craft en zit voornamelijk in mountainbikebroeken van Craft. Dit zegt niet dat je met deze zeem geen rondjes van 60 à 70 kilometer kan gaan fietsen want langere afstanden kunnen ook zeker met deze zeem. Maar we adviseren hiervoor toch een broek te nemen met een C3, C2 of C1 zeem. 

Voor een overzicht van de hele collectie fietsbroeken: fietsbroeken Sportswearonline

window.Widget = { key: '5db8867077719' }; (function (e, t) { var n = e.createElement(t); n.async = true; n.src = 'https://static.futy-widget.com/js/widget.js'; var r = e.getElementsByTagName(t)[0]; r.parentNode.insertBefore(n, r); })(document, 'script');
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »