• Lorem ipsum

Hoe retourneer ik een pakketje?

Retourneren of ruilen is in drie simpele stappen geregeld:

1. RetourformulierVul het retourformulier in wat achterop de pakbon staat. Deze krijg je bij elke bestelling meegestuurd. 
2.RetourstickerPlak de adressticker met ons antwoordnummer op je retourzending. 
3.RetourpakketjeGeef je retourzending kosteloos af bij een PostNL punt. Bewaar het bonnetje, hiermee kun je de zending volgen. 


Wat zijn de retourvoorwaarden?

Ruilen of de overeenkomst herroepen kan tot maximaal 14 dagen na ontvangst van je pakketje, gerekend een dag nadat je het daadwerkelijk hebt ontvangen. Krijg je dus vandaag je pakketje thuis, dan begin je morgen met tellen. Binnen deze 14 dagen moet de herroeping aan ons zijn gemeld. Vervolgens krijg je nadat je de herroeping aan ons hebt gemeld 14 dagen de tijd om het product terug te sturen.  Retourneer het artikel ongewassen en ongedragen. Wij vragen je ook om de artikelen te retourneren met alle productkaartjes en in de originele verpakking indien dat redelijkerwijs mogelijk is.  Uiteraard is passen van het artikel geen probleem, zolang je goed rekening houdt met de hygiëne.

Indien je het artikel verder gebruikt dan nodig om de aard, kenmerken en werking van het product te beoordelen kunnen wij de waardevermindering aan je doorberekenen.

Wat kost een retourzending?

Een artikel omruilen of je bestelling gedeeltelijk terugsturen vanuit Nederland is in de meeste gevallen helemaal gratis. Er zijn echter wat uitzonderingen*, die kun je zien in de onderstaande tabel:

*Retourneren is alleen gratis als dat via PostNL geschiedt. Retourneren via andere vervoerders is op eigen kosten. Indien je bestelbedrag na retourneren onder de €50 komt (zodat je onder het bestelbedrag van gratis verzenden komt) wordt er 5,45 in rekening gebracht.

*Retourkosten bij betaling met Klarna. Retourneren van de volledige order waarbij voor achteraf betalen via Klarna is gekozen, dient de klant zelf de retourkosten te betalen. Retourkosten worden ingehouden op het terug te betalen bedrag.

*Retourkosten bij artikelen met 20% korting of meer. Bij het terugsturen van een artikel wat verkocht is met 20% of meer korting houden wij €5,45 in bij het terugstorten vanwege de retourkosten. Deze retourkosten worden ingehouden op het terug te betalen bedrag. Omruilen is nog altijd helemaal gratis. 

 

Kosten voor klantOmruilen  Volledige bestelling retournerenGedeeltelijk retourneren

Nederland

Gratis

€5,45

Gratis : Mits bestelling boven €50,- blijft
BelgiëGratis€13,00Gratis : Mits bestelling boven €50,- blijft
  
 

Hoe kan ik een artikel ruilen?

Er zijn twee gevallen. Namelijk ruilen voor een heel ander product, of ruilen voor een andere maat of kleur. 
Wil je ruilen voor een ander product, dan kun je beter een nieuwe bestelling plaatsen. Van je vorige bestelling krijg je dan het aankoopbedrag terug op je rekening. 
Wil je ruilen voor een andere maat of kleur, stuur het artikel dan terug en geef de gewenste maat of kleur aan op het retourformulier. Dan gaan wij zorgen dat jij het juiste artikel thuisgestuurd krijgt.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Wij storten altijd direct na ontvangst van je retourzending het aankoopbedrag inclusief eventuele verzendkosten terug op je betaalrekening. Zo hoef je nooit lang op je geld te wachten. Wij betalen je zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 14 dagen nadat je de herroeping aan ons hebt gemeld terug. Wij mogen wachten totdat wij het product hebben terugontvangen of totdat je aantoont het product te hebben ontvangen. Indien wij het product ontvangen storten wij direct het aankoopbedrag inclusief eventuele verzendkosten terug op je betaalrekening.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u als consument heeft betaald. Dit is alleen anders als u als consument toestemming geeft voor een andere betaalmethode. In dat geval brengen wij geen extra kosten in rekening.

De overeenkomst herroepen (order annuleren)

Herroeping van de overeenkomst -oftewel de order annuleren- is in principe altijd mogelijk. Wil je om de een of andere reden toch afzien van je bestelling, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Je kunt eventueel ook schriftelijk bekend maken dat je de overeenkomst wilt herroepen. Graag verwijzen we je dan ook naar het Europese modelformulier door het herroepingsformulier in te vullen. Tevens kunt u het MODELFORMULIER hier voor gebruiken.

 

U kunt ook op een andere manier herroepen. U kunt uw herroeping of uw artikelen versturen naar:
Sportswearonline
Postbus 21
1540 AA Koog aan de Zaan

of naar email [email protected] 


Is je order al verzonden, dan vind je dit herroepingsformulier bij je bestelling in. Deze kun je invullen en bij de retourzending in stoppen.


Informatie over herroepingsrecht:
 
Volledige terugbetaling
Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsplicht binnen maximaal 14 dagen, dan heeft de consument recht het volledige aankoopbedrag en eventuele verzendkosten terug te ontvangen na ontbinding.

Wij verwijzen u naar de Algemene Voorwaarden vermeld onder 'meest gestelde vragen' voor uitgebreide informatie en u recht als consument.
 
 

 


Telefoon 
Bel 075 7723856
Direct antwoord op je vraag.

E-mail
Vul ons contactformulier in 
Binnen 24 uur een antwoord.

Klantenservice overzicht
 Bekijk het overzicht

Retouradres
Sportswearonline BV
Antwoordnummer 1700
1540 AA Koog ad Zaan 

 Klik hier om naar het Klantenservice overzicht te gaan